BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

Pages

Sunday, 19 June 2011

nak balik kolej sudah..... =(


Assalamualaikum...,


KUIM ~ni la tmpt aku mnuntut Ilmu 
dan mndptkn sgulung Diploma..
InsyaAllah...kte p'lu m'hargaiNya...

"MOTO KUIM"

 • Bentuk Al-Quran di atas rehal adalah melambangkan asas-asas pengajaran yang berpandukan kitab Allah kerana segala ilmu pengetahuan yang terdapat di dalamnya
 • Rehal melambangkan wadah atau tempat di mana Kolej menyediakan segala kemudahan pendidikan.
 • Lambang geometri Islam berbucu lapan yang digunapakai secara global menunjukkan komitmen KUIM untuk mencapai kompetensi yang patut dicapai oleh pelajar apabila selesai mengikuti satu program pengajian. Ianya menepati lapan domain hasil pembelajaran yang dikehendaki oleh Agensi Kelayakan Malaysia.
 • "Mortar board" melambangkan KUIM sentiasa mengutamakan kecermelangan ilmu yang disampaikan.
 • Pencahayaan yang melatarkan "Mortar board" melambangkan komitmen KUIM dalam melahirkan modal insan yang membawa keperibadian yang sempurna dan berwibawa.
 • Bentuk dimensional yang mengapit geometri Islam berbucu lapan, melambangkan komitmen KUIM menuju puncak tertinggi didalam bidang pendidikan. Ia juga membawa maksud pengabdian kepada Yang Maha Esa dalam segala aspek kehidupan.
 • Tulisan Jawi dan Rumi , yang tidak mempunyai bingkai sempadan membawa maksud komitmen KUIM untuk melepasi apa jua garis sempadan dalam mencapai visi melahirkan modal insan yang dapat memenuhi semua keperluan semasa dan pendidikan sepanjang hayat.
 • Perkataan "KUIM" dibawah rehal, yang berbentuk lurus dan tegak membawa meksud ketegasan KUIM melahirkan produk-produk pendidikan yang berkualiti dan berkarisma,akronim kepada Kolej Universiti Islam Melaka.
 • Empat warna digunakan di dalam logo iaitu :-

  i. Warna Magenta melambangkan Kolej Teknologi Islam Melaka yang dinamik.

  ii. Warna Kuning melambangkan keagungan dan kedaulatan agama islam.

  iii. Warna Putih melambangkan kemurnian dan kesucian agama Islam yang menjadi teras sistem pendidikan Kolej Universiti Islam Melaka.

  iv. Warna Hitam yang digunakan sebagai sempadan, membawa maksud pengawalan mutu pendidikan yang ingin dilahirkan oleh KUIM.
|| hurm... actually esok, 19 Jun 11 aku da kne blik kolej smula...aku mmg excited sgt nk blik kolej... tp bile pkir2 an blik asew tkt cgt... ye la... cpe x tkt en??? 20.Jun.11 aku kne g amek result... sbb uh tkt sgt2... Ya Allah, aku x nk gagal skali lg dlm idop aku... Ya Allah, aku mohon pdaMu Ya Allah... ko berikanlah Kejayaan kpd aku... bantulah HambaMu ini Ya Allah... hnye pdaMu tmpt aku m'mnta p'tongan... tp aku x nk cgt t'llu mmikirkn y (-)... aku msti pkir y (+) jgak kn???... =) insyaAllah aku akn mndpt Kejayaan stlh aku b'usaha... "Orang yang berusaha pasti akan memperolehi kejayaan kelak... InsyaAllah...."

~smpi cni jerk coretan aku! tp da blik kolej x on9 n x updated da la Fb n blogger niyh... =( tata Fb, tata Blogger! good nyte... Salam... =)~

 

0 comments:

pokok